Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

10 Comments »

  1. He kept the dent to remind him not to go through life so fast that someone has to throw a brick at you to get your attention. — sgt mendalam.Yerp i akan cube beri perhatian kepada mereka yang especially ahli keluarga dan kwn2. sebab bile satu hari nanti mereka tiada, baru kite terasa kehilangan yg amat.p/s teringat iklan Yasmin Ahmad pasal family

    Comment by azzamoro | July 29, 2009 | Reply

  2. lately ni Azza, i macam slalu terfikir pasal kehidupan..since Arwah Michael Jackson, then Yasmin Ahmad..kept thinking apa yg nak dikejar sangat2, kalau Allah nak tarik sekelip mata..hemm..Definitely Raya ni akan miss air tangan Arwah Yasmin Ahmad kat iklan tv..

    Comment by Hanz | July 29, 2009 | Reply

  3. aduhai, nukilan terbagus. beri satu ketukan agar kita ingat!yes… bila da hilang, baru nak cari. bila da tiada, baru nak kata, bila da pergi, baru nak jumpa… tu la resam kita insan biasa.kena sentiasa muhasabah diri. lihat keliling. prihatin sentiasa. ada org yg memerlukan. ingat Allah sentiasa.curahkan kasih sayang kpd yg memerlukan. hargai kasih sayang yg kita dpt. sentuh selagi dekat, pandang selagi nampak, luah selagi bersua, cium sebelum hilang… jgn nanti rindu derita.arrgh!

    Comment by adianiez AIDA | July 29, 2009 | Reply

  4. nice story…touching & meaningful..its true I guess we often neglected the most important things in our life and we will realize about it just when life throws a brick to our head…

    Comment by yatie chomeyl | July 29, 2009 | Reply

  5. Bila I bz dgn kerja, I slalu fikir mcm tu…slalu budak2 tak byk blh ckp dgn I kalau I terlalu terlalu sibuk. I terasa jugak..tapi I have deadlines from clients :(So, bila non-festive seasons when I'm less busy, I try to make it up with them..

    Comment by SOHO Mama | July 29, 2009 | Reply

  6. Aida, i like your prose.agree 100%.

    Comment by Hanz | July 30, 2009 | Reply

  7. Yatie, macam kata pepatah Melayu, "Sudah terhantuk, baru menadah.."

    Comment by Hanz | July 30, 2009 | Reply

  8. Millie, sometimes..benda2 macam tu x boleh nak elakkan..u kerja keras pun untuk your beloved kids..someday when they are in our shoes, they will understand…remembering how my mom used to leave me at neighbour's house few days a week for few hours so that she can go 'menjaja' many,many things…now I understand why..

    Comment by Hanz | July 30, 2009 | Reply

  9. Bila kita bizi bizi bizi…kita selalu take for granted those yg around us.. especially my mom mesti tengah tunggu I call dia.. everyday I keep reminding myself tuk call malam nanti dan dah 3 hari I terlupa nak call jugakk…huhuhuhu..nak call lani laa..dulu<—satu masa dahulu… suka sangat baca buku Chicken Soup of the Soul… banyak cita-cita macam ni..

    Comment by Rozy | July 30, 2009 | Reply

  10. very touching…kene set priority kot..tapi kekadang susah nak adjust…tapi akan sentiasa beringat..

    Comment by nadnye | July 30, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: