Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

Raya Vogue (Is it?) Preps : Tudung Raya

Me tengah belek-belek, selak-selak majalah di atas tu. Majalah ni dah beli bertahun-tahun yang lepas tapi gaya tudung & jenis-jenis tudung masih tak outdated. Nak cari idea nak melaram raya nanti & lately terfikir nak ubah penampilan.

Semalam sepatutnya nak cari masker Mustika Ratu, ganti masker yang hilang, alih2 ter-‘jumpa’ baju raya. Oh, me dah bertahun tak tempah baju raya & kain ela pemberian orang dah membukit tapi tetap me tak pegi hantar tempah. So, kebiasannya me akan cari baju raya last-minute-lah.

Seronok sangat boleh maintan ‘frugalicious’ di pagi raya & my baju raya tak sampai pun RM 150, lengkap ngan tudung matching lagi! Siap dapat shawl as free gift ngan sampul duit raya. Tak sabar nak bergaya ngan kebaya ‘Perempuan Melayu Terakhir’ di pagi raya nanti..Voila! Oh, tak boleh snap pic itu baju raya skarang kena, tunggu raya, yer!

Di bawah ini adalah antara wajah-wajah me ngan stail pemakaian tudung atau selendang. Me rasa bosan dok menggayakan tudung cam gitu jer.

Nanti, nak buat makeover sikit. Ahaks!

Anda pula bagaimana gaya tudung menjadi pilihan hati?

Advertisements

September 10, 2009 - Posted by | Beauty and Feminity, Celebration and Gift, Hanz is up to..., Personality in Anything

12 Comments »

  1. aik beli baju raya pon dapat sampul raya …bagus tu! hehe nnt jgn lupe tepek gambar raya kat tau!\tahun ni i byk beli shawl hehe saje tukar style plak.

    Comment by Farah | September 9, 2009 | Reply

  2. kak hanz suke fesyen tudung yer.xth lg pesen pe thn ni.blum beli..heheshawl da try, ekin da try.akk try tudung siti lak.cun gak.tp xthla suai tak.sy pun nk try yg len dr yg len gak..

    Comment by Ummi Salsabila | September 9, 2009 | Reply

  3. macam2 style.. murah yea beli baju raya ngan shawl sekali .. beli kat mana?nak tgk jugak baju raya nanti..malas nak melilit pakai shawl, i pakai tudung biasa jea ala ariani.. tapi tengok tudung fareeda,cantik juga kat sini http://www.fareedascarf.com/

    Comment by nadnye | September 9, 2009 | Reply

  4. muka Hanz sesuai utk smua tudung..good la..tak pening kepala..me,baru siap jahit tudung ala-ala ekin yang tak jadi..yang jadi tudung Dayah kot..hehhe..tinggai nak p jahit tepi ja…

    Comment by Dayah | September 9, 2009 | Reply

  5. i selalu buat style berbeza2 tiap ari dtg keje. utk raya, as usual, akan tampil menawan drp ipar lamai yg lain.heheheover kan? :Pstudents siap ckp distracted lagi waktu lecture, sbb dok nengok ke gaya i. hahaha. melampau tul.harap2 yg komen tu students pompuan la.kalo laki, jadi lain lak.

    Comment by isabelle | September 10, 2009 | Reply

  6. Farah, me kalau shawl, sarung bawak ke belakang jer, tak pandai nak belit2..harus belajor ni..

    Comment by Hanz | September 10, 2009 | Reply

  7. ummi salsabila, tudung siti digelar tudung buaian kan? Ha!Ha! Cara Siti pakai, seksi, kan tapi tengok yang berjual, bersarung kat dalam & pin tudung yang berbuaian tu kat luar. Memang menarik gak & memang terfikir nak try…

    Comment by Hanz | September 10, 2009 | Reply

  8. Nadnye, thanks for the link! Wah…rambang mata u tengok tudung2 shanteks kat situ!

    Comment by Hanz | September 10, 2009 | Reply

  9. Dayah, ye ker camtu? tapi me dah boring-lah, nak cari pesen lain & nak belajar lilit pelbagai…Baguslah dayah boleh jahit tudung sendiri…

    Comment by Hanz | September 10, 2009 | Reply

  10. Isabelle, buat tudung workshop & let me be the 1st participant to register! ekekeek…terer u pandai pelabagai style tudung!

    Comment by Hanz | September 10, 2009 | Reply

  11. hihi… aida ni rasa nyer tudung tak berfesyen. shawl tak pakai. tudung ala-ala ekin yg ada awning tu pun tak pakai. just tudung bawal. samada selimpang naik ke kiri dan kanan. or just lurus ke bawah. tudung bawal normally aida beli yg harga RM20 ke atas. sulam benang nyer menarik & menyerlah!aida lebihkan brooch. mcm2 brooch ikut warna ada.

    Comment by adianiez AIDA | September 10, 2009 | Reply

  12. Jenis tudung yang Sue suka adalah tudung yang simple and senang nak cuci. Sue mmg kurang suka pakai tudung yang kena hujung kain tudung ni kena pinkan kat sini, pinkan ke sana. Macam hassle for me. Kalau dulu dulu single mingle, maybe Sue akan suka pakai tudung yang byk fesyen ni. 😀

    Comment by SueRosly | November 5, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: