Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

Bestnyer bila rumah dekat sesangat ke tempat kerja!!

KAMI DAH PINDAH!!

Dengan rasminya kami menjadi warga Kota Damansara, Shah Alam no more!

Selalunyer, kul 8:00 pagi dah terkejar-kejar kami anak-beranak berbondong-bondong keluar rumah tapi pagi ini, kami lenggang-kangkung keluar rumah! BEST WO! Kul 9:00 pagi pun sempat lagi!

Sesaper kat area ni, boleh contact me kita gether-gether Yam Cha!

Hubby dah mention, nanti weekend boring2 boleh lepak2 Curve, Ikea..

Amboi! Boleh…itu cara-cara nak kopakkan duit, Yang! He,he…tapi janji kami banyak save…Bukan setakat wang ringgit, masa & tenaga tu yang penting. My boys nampak happy sesangat..diaorang takder ler melangut pegi balik dalam keta berejam..cuma bezanyer, dulu2 Baby Hambali akan dibacakan buku 8 ke 10 buah oleh Mama nyer dalam keta, tadi sempat 4 buah jer…nenen pun sepantas kilat..dulu2 sempat tidur lagi..

Segalanya berubah! Hopefully penghijrahan kali ini lebih menyelesakan our living day by day.

Advertisements

October 26, 2009 - Posted by | Hanz's Feelings, Hanz's Muse

21 Comments »

  1. bestnyerrr…..I wish I pun dpt pindah kat umah nearby my campus, idokler penat mengusung budak kecik tu naik turun tren huhuhupssstt: nikmat kan bila dpt bersiap lmbt skit? eheh

    Comment by yatie chomeyl | October 26, 2009 | Reply

  2. Yatie, nikmat….he,he…

    Comment by Hanz | October 26, 2009 | Reply

  3. mmg heaven dpt umah yg dekat ngan ofc hanz…. jeles i tau!!!

    Comment by Elyn | October 26, 2009 | Reply

  4. Elyn, jangan jeles…meh i bagi gula2 arnab kat u..mesti u suka..

    Comment by Hanz | October 26, 2009 | Reply

  5. best tu opis dekat dgn rumah..so u spend less time commuting..so more quality time dgn family!!now hubby punye office is 20mins walk from home & 10mins on tram. suka sgt..tak cam time kat kl dulu, kluar matahari lom naik, sampai rumah time matahari dah takde…

    Comment by Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful | October 26, 2009 | Reply

  6. my house 5km dr opis..dlm 10minit dah smpi sb bnyk traffic lite..if tk 5 minit jer… klo ms dok kl dulu, umah 5km jg tpi 40 minit bru smpi opis…hmpes tul…so sgt seronok ddk kb nih..huahuahua

    Comment by Lady Qay | October 26, 2009 | Reply

  7. hehe mmg bes ka hanz! sebab tu ai tak berganjak dr KD ni sebab dr umah nak ke opis dekat…bila nak yam cha lagi ni?jgn lupa daku!

    Comment by Farah | October 26, 2009 | Reply

  8. Hanz, u kat KD kat seksyen mana? Sue kat Seksyen 8, boleh gie minum minum weekend nnt… 😀

    Comment by SueRosly | October 26, 2009 | Reply

  9. wah selamat selamatmasalahnyasaya dok dekat saja dengan opis tapi hari-hari kena keluar awal juga kalau hari org lain tak kerja nak kepois 5 minit jahari semua kerja ambik masa samapai 30 minit or more..poning poning..takkan nak dok rumah share pagar dengan kilang kot hahahahaaa

    Comment by Fid | October 26, 2009 | Reply

  10. Hanz, I totally feel you (walaupun I takdelah berejam nak travel macam you hihihi.. zaman itu telah berlalu.. alhamdulillah…….).If dulu, if I drive like orang gila, can reach my office within 15 minutes (and my hubby selalu amazed).Now after pindah, if I drive like orang gila, can reach my ofis in 5 minutes.Hihihihi 😛

    Comment by farrahar | October 26, 2009 | Reply

  11. nie yang jealous nie…. bila nak duduk dekat ngan office.. tak mungkin kot kecuali office pindah..nie dekat sejam nak travel ke office 😦 dengan jammed plak tu..

    Comment by nadnye | October 26, 2009 | Reply

  12. Mama Miya, KL ni memanjang jer jem kan? takut u balik Mesia nanti u pengsan ngan bad traffic kat sini..ekekek

    Comment by Hanz | October 26, 2009 | Reply

  13. Lady Qay..KB oh..memanglah..kalu time lunch nak balik umah pon boleh, kan.. :>

    Comment by Hanz | October 26, 2009 | Reply

  14. Su, boleh sajer..got ur FB message, nanti kiter koling2.. :>

    Comment by Hanz | October 26, 2009 | Reply

  15. Fid, x pun suh kilang provide quarters untuk staff..ekeke boleh x cenggitu? 😀

    Comment by Hanz | October 26, 2009 | Reply

  16. Farah, cam biaser…koling2 jer.. :>

    Comment by Hanz | October 26, 2009 | Reply

  17. Oh good for u 🙂 Boleh la wat weekend playgroup if one of us rajin nak entertain 🙂 seronok tgk kids hang around with kids their age.

    Comment by Hanim | October 26, 2009 | Reply

  18. bestlah hanz dapat jimat byk masa…. kan! kalau ada gathering, bglah saya join he..he…

    Comment by nelcyndana | October 26, 2009 | Reply

  19. daku pun teringin sgt umah dekat ngan tempat keja..tapi apakan daya…Mr. Hus keja di selatan daku nun diutara..terpaksa dok tengah2 adil dan saksama..dari umah ke tempat kerjaku ambil masa 45 minit..lotih..

    Comment by MaMaSyAzA | October 26, 2009 | Reply

  20. hanz..buat la housewarming party. nanti i nak dtg..hehe

    Comment by azzamoro | October 27, 2009 | Reply

  21. kakbuat ler kenduri msuk uamh abru ..leh ayu terjahbatu caves dgn kota daman sara takde ler jauh manakan?!

    Comment by Sidratul Muntaha | October 27, 2009 | Reply


Leave a Reply to Lady Qay Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: