Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

4 Comments »

  1. i suka info ni!jenuh dok cakap kat cashier giant..dik masukkan je semua dalam satu plastik..adoi..diorg buat pekak je tau! geram btul..dahla plastik diorg bagi bocor2 takleh nak recycle buat plastik sampah plak tu.

    Comment by Farah | November 9, 2009 | Reply

  2. i rasa msia kene buat mcm europe n japan. setiap plastik tu di charged, kalau takmo byr ..bwk beg sendiri. this way, semua org akan berkira utk gunakn plastik

    Comment by yatie chomeyl | November 9, 2009 | Reply

  3. agak sukar nak pekakan minda pada benda2 nie contohnya -semalam kat kedai makan nie boleh dia salut tempat ambil nasi guna bag plastik.. – kat satu pasaraya nie, jenuh dah cakap saya taknak bag plastik tapi tak boleh cik kene bungkus nie.. arahan..kesedaran masih belum meluas di Malaysia nie, semua dengan sifat kiasu yang banyak nak untung..tengok advertisement kat media massa pun tak banyak…Harapkan kita2 nie la nak mula

    Comment by nadnye | November 10, 2009 | Reply

  4. clothes pun boleh recycle thru "shuffle party". so ladies kumpul ramai2 buat pertukaran. so tak yah la dok membeli baju baru sampai almari nak pecah. tau tau ada yg buruk & baru pakai 2-3kali aje. then buang. rugi kan?

    Comment by Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful | November 16, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: