Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

Latest Update Caca Marba

Makin nak akhir tahun, makin banyak keroje…korang macam me ker sekarang ni tahap gaban terkejar-kejar sana sini?

Me nak join contest pun tak sempat..sorry Eliss..dah plan nak join yours..tak terbuat!

Kat opis dah hire 3 more staff, today starting 2 orang, on the 15th lagi sorang. New staffs meaning banyak ler tugas for me…ngan part management nyer, ngan training, ngan monitoring..me kan all-rounder kat opis ni cumer part technical jer me tak sentuh..eih dah sumer technical, part biz management & customer relations management, me ler segala….

Then, personal stuff lak banyak gak..aritu sibuk cari classes for Hanafi..dah settle, alhamdulillah..Hanafi suka sangat masuk Kelas Rehal start semalam…Hanafi looks like little Ustaz, comel jer bawak Muqaddam dia masuk kelas…cuma dia penat sikit coz kelas dari kul 9 sampai kul 4 untuk 4 kali seminggu sampailah 17hb ni..meaning dia x gi langsung Nursery till 17..kesian kat Baby Hambali lah coz abang dia takder…

Last Saturday we all gi Sunway Pyramid, mak aiiiihhh..harus sesat kami since dah renovate, pening nak cari kedai yang dalam plan..gi cari Charles & Keith ..Farah kata ada sales, ooo..memang teruja tengok kasut cun2..50% off you, mau x rambang mata..me pun buang tebiat rembat satu…pagi ni dah pakai, rasa nak tergeliat kaki, kih, kih…control ayu sementara, last2 tukar my Scholl heels yang comfy lagi disayangi..

Gladiator Heels, demi menyahut cabaran hubby suruh pakai cenggini, setakat ketinggian heels bukan tak biasa cuma tapak tirus jer yang tak biasa, selalu wedges, pump ngan boot jer sanggup ketinggian cenggitu..dah lama tak melaram cenggini sejak dah jadi mak orang kan, kih, kih..ikutkan dulu2, suka jugak ikut2 trend ngan dressing ikut fashion & style make-up pun ikut trend…hahaha..the real me yang dah lama terpendam keluar balik…itu yang dah create satu buku khas untuk Beauty…

Inilah my Beauty book, ada tempek gambar2 kasut, bags, accessories, make-up, dressing, gaya termasuklah petua kecantikan…actually dulu2 me ada satu buku khas untuk petua2, dari kecantikan sampailah untuk memasak dan apa saja bab2 urusan rumahtangga..tapi buku tu dah terbenam dalam kotak sebab pindah hari tu, kan..itulah create yang barulah..for the new year…

Me dah tukar set facial care yang baru. Ada saper2 pakai produk The Face Shop? Share2lah korang punyer experience yer..me ni setia ngan Body Shop tapi sejak akhir ni Body Shop dok naik harga tak masuk akal & nak jadikan cerita Tea Tree Oil Face Care range yang me dok guna nampaknye gagal menahan daripada jerawat batu timbul, jadi alasan tukar face care.

Me try The Face Shop…errr..lupa lak nak amik gambar..tapi my facial wash bahannyer dari kacang hijau, toner ngan moisturiser pulak very the natural..x leh kata ok tak ok lagi sebab baru pakai 4 hari…dapat free gift Bento Bag kaler pink lagi

Spend RM 100 above dapat Bento bag ni..selagi stok masih ada…

Hemm…apalagi nak update? ooohhh, me tengah gigih kumpul setem2 ni nanti boleh redeem barang idaman. Frugalicious tetap keutamaan!

Hanz’s : Later, kita kongsi petua kecantikan okay?

Advertisements

December 1, 2009 - Posted by | Hanz on Random Matters, Lifestyle on Beauty and Feminity

14 Comments »

  1. Waah Hanz..anniversary dah nak dekat siap beli kasut tinggi eh??Lawa jugak gladiator heels kan..but for me takboleh dah..gerenti sakit kaki and jalan terencut2!

    Comment by mamasita | December 1, 2009 | Reply

  2. tu dia..gamba gladiator heels sudah keluar! hahaha memang cun!yang i suka ari tu kaler dark brown n tapak die besar sikit dari u punye ni..harap2 ade lagi hahahaeh i pon kumpul sticker giant tu..now dah ade 20 lebih hahaha nak dpt kuali free!

    Comment by Farah | December 1, 2009 | Reply

  3. Datin Mama…u perasan my anniversary date yer? me pun dah lupa..cumer ingat my own besday jer, hahaha…gladiator heels mcm2 rupa..cantik2! :>

    Comment by Hanz | December 1, 2009 | Reply

  4. Farah, feveret u yang rendah sikit tu kan?rasanyer aritu itu pun i dok try & rambang mata nk buat pilihan..i pilih that one coz nampak dlm mag & ader dia bg tis which type of clothing to match & sesuai ler bertudung cam kita…Farah, tadi gi olio folio, cardi yg i reserved tu x berkenanlah.. plain sangat & stok baru sampai cun2 gak..nampaknyer gi kat website aritu jelah..

    Comment by Hanz | December 1, 2009 | Reply

  5. tu mcm stiker guardian.me baru ada 4 :)x per, next time join la kalo ada free time 🙂 xamik ati punya!

    Comment by e.l.i.s.s.m.i.e | December 1, 2009 | Reply

  6. baru jer tadi dpt surat from produk skincare aida – offer utk christmas. bleh la tahan offer nyer. aida baru jer guna produk skincare ni few months ago. tapi, tak complete set. sebab mahal !!!!! now baru nak full kan set. ada offer la katakan.tu la kan. aida ni pun peminat bodyshop. kosmetik & perfume. naik harga plak. da le member's day nyer dijangka may 2010 !!! lambat !!!

    Comment by adianiez AIDA | December 1, 2009 | Reply

  7. Wa.. cantik heels tu tapi confirm i tak boleh pakai.. dah la halus tinggi plak tu..sejak dah beranak pinak nie mmg tak boleh la pakai camtu.. masa anak dara boleh plak..giant sticker pun tgh kumpul..:>boleh la bagi review face shop.. tengah mencari2 lagi produk yang natural dan murah..:>

    Comment by nadnye | December 1, 2009 | Reply

  8. Eliss..thanks memahami..aa-ah, guardian sticker, x tau lah sempat kumpul ker idak..last time masa promotion Paddington Bear tu dapat redeem yg golf Paddington! :>

    Comment by Hanz | December 1, 2009 | Reply

  9. Aida, yeay!! ada geng guna bodyshop ngan thefaceshop…Aida, me ingat lagi dulu2, tea tree oil facial wash dier RM25 jer sebotol, la ni dah RM45 sebotol, moisturizer Vit C dier dulu baru RM40 plus, now dah RM80 plus!Benci betul!TheFaceShop pun consider mahallah tapi total all xder ler melebihi cam bodyshop! nanti review aaa..

    Comment by Hanz | December 1, 2009 | Reply

  10. Nad, why aaa natural produk mesti mahal? hemm..when I'm totally satisfied with TFS, will let u know. :>

    Comment by Hanz | December 1, 2009 | Reply

  11. Hanz,Rozy tengok that shoes rasa ngeri pun ada..tingginyaa… kalau rozy pakai mau org kena dongak… Me have been truly devoted to the only scholl shoes yg ada since mid last year…can you imagine how worn off my shoes now? hehhehe..tp makin lama pakai makin sedap and makin sayang…

    Comment by Rozy | December 1, 2009 | Reply

  12. betullah Rozy, scholl ni ibarat alah membeli menang memakai…even heels dier pun pakai x penat tau…ala Rozy, sekali sekala try jer…boleh jadi ala2 supermodel gitu ngan ketinggian begitu…

    Comment by Hanz | December 1, 2009 | Reply

  13. I pun dah tak boleh pakai kasut2 macam tu lagi! I still love high heels so I opt for wedges now. Clarks comfy2, skrg design cantik2 so tu yg I slalu beli skrg. Senang nak kejar Armand kalau tiba2 dia lari ke sana sini..Last week I teman adik I gi Alamanda..dia nak cari kasut. Dua kali masuk kedai Clarks, I pulak yg beli, bukan dia! Shiny, blood-red wedges 😀

    Comment by SOHO Mama | December 1, 2009 | Reply

  14. Hey Millie..known abt your red wedges via FB.Post pic please..wanna see. :>

    Comment by Hanz | December 2, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: