Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

Today is Earth Day, but what does it mean to you?

(STICKY MODE from 22nd till 26th April, 2010)


You are welcome to leave your opinion, share your story and suggest anything..

From compiled sharing, I might come up with another project. (InsyaAllah…)Wink!

I love to hear your say. :D

Advertisements

April 25, 2010 - Posted by | Hanz in Celebrations and Gifts, Hanz's Tips, Lifestyle on Green Living

14 Comments »

  1. i pakai baju serba hijau hari ni hehe.

    Comment by Farah | April 22, 2010 | Reply

  2. Good one Farah! :>

    Comment by Hanz | April 22, 2010 | Reply

  3. tadi baru je lepas potong2 rough paper buat note pad kecik2 bagi kat bebudak kat opis nie. so tak yah beli post it note kan!

    Comment by CikLilyPutih | April 22, 2010 | Reply

  4. Hanz..wah, ada projek baru ya…hmm, as ibu yg fulltime dok rumah ni, .. takat ni (yg boleh @ yg telah terpk) adalah spt n3 terbaru di blog… btw, sambil dok buat koje ni, masih terpk2 few thing yg plan nak buat.. hopefully work out lah… nanti kakyong share di blog.. hopefully idea dtg membuak2 utk menulis… hihiiih

    Comment by kakyong | April 22, 2010 | Reply

  5. ermm what abt. bring our own shopping bags everytime we go shopping? that's what we do here and I would love to do the same thing once we go back to Msia.

    Comment by temp. housewife | April 22, 2010 | Reply

  6. sempena earthday nih, i nak mula men-cdkan the kids. banyak ok waste pakai mami poko.. sedih tgk everytime kumpul nak buang, banyaknye mencemarkan alam..!

    Comment by fathinz md nor | April 22, 2010 | Reply

  7. Lily : Rajin sungguh! Chaiyok!Kakyong : Nanti hanz revisit posting tu & amik idea yang fresh & unique from kakyong ya…K.Yani : here at selangor alone, compulsory to bring own bag to shop or lese pay 20cents for each bag required. dunno how far it work-out or not…Fathinz : Keep it up! :>

    Comment by Hanz | April 22, 2010 | Reply

  8. Great topic ! same like my post today !:)1. Breastfeed your babies 2.Cloth Diapering – 3.Use re usable shopping bag and bring it with you EVERY WHERE!!!! 4. Mama pads, use cloth napkins, wipes.5.Using environment friendly detergent ( soapnuts is just a simple example) and wash your laundry when it is fully load!6. Buy something locally produces.7.Walk more, or take bike, or take public transport. 8.Use BPA free water bottle, take your own container if buying food outside.9.Change your light bulbs to the energy saving one10. Keep your old newspaper and magazine and recycle it ( sell it or donate it)11.If you kids like to make arts n crafts or any school project , try to use the old coffee box , cereal box, tissue rolls, etc , Don't buy new cardboards

    Comment by Sandra@miabambina | April 22, 2010 | Reply

  9. when i was working, my colleagues and i use our own tupperware when we tapau food.. imagine tiap2 hari 5x a week times how many ppl- saves a lot of plastic bags & polysterene pack :)thanks for this reminder, hanz. lupa hari ni earth day 🙂

    Comment by Syigim | April 22, 2010 | Reply

  10. Sandra : Thanks so much for putting those up here/Syigim : To some, lecehnyer bawak tupperware..but lama2 kan alah bisa tegal biasa..polisterine pun bukannya elok..straight dari kilang, dengan tak berbasuh, berhabuk, berbungkus camtu pastu kita masukkan nasi & segala makanan pastu sedap jer kita makan, kan?

    Comment by Hanz | April 22, 2010 | Reply

  11. 1) support blog that promote natural living like yours2) held a giveaway as to promote awareness amongst mothers… ;-). 3) hanz, let's join my giveaway to promote earth day!

    Comment by nelcyndana | April 22, 2010 | Reply

  12. Baru tahu semalam earth day.. hari nie baru nak comment1) Buat la yang terdaya, all natural parenting stuff such asa)Cloth diaperingb)Breastfeedingc)Cloth pad for mama2)Recycle, Reusea)Bawak bag recycle bile shoppingb)Bawak bekal tupperware, botol untuk tapauc)Asingkan plastik container, surat khabar, majalah lama, yang bole recyle kat umah dalam plastik bag yang berasingan dengan sampahd) Bagi baju yang anda rasa tak pakai kat orang lain yang anda fikir mahu daripada buang3) miniumkan penggunaan elektrik dan aira) no Tv for weekdays or for a week, kene ajar anak2b) Minimumkan cuci baju bila betul2 mesin dah penuh4) Support organisasi,orang perseoragan, blog atau company yang betul2 sokong kempen alam sekitarohh… dah blank sebab nak makan.. :P, nanti la sambung

    Comment by nadnye | April 23, 2010 | Reply

  13. breastfeeding n babywearing…yang lain2 blum cuba lgi…

    Comment by yusleeza | April 23, 2010 | Reply

  14. i have to postpone organizing our earth day event, sbb skrg budak2 ni exams.

    Comment by isabelle | April 23, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: