Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

Buku ‘Siapa Alien?’ nukilan Wardina Safiyyah memang padat dengan ilmu


Habis membelek dan menilik buku Siapa Alien?, me dapati….

## Padat dengan maklumat tentang fakta sains, sejarah dan hal ehwal umum.

## Melahirkan sifat rasa ingin tahu dan memupuk pemikiran yang kritis dan mampu berfikir dengan luas melalui jalan cerita yang dipersembahkan

## Meningkatkan daya imaginasi kanak-kanak supaya berfikir luar daripada yang terbatas (think out of box)

## Diselitkan serba-sedikit nasihat yang berguna dijadikan panduan pada kanak-kanak seperti sifat suka membaca itu bagus.

## Panduan untuk ibu bapa bagaimana menggunakan buku ini sangat luas bukan sekadar dibacakan buku pada anak-anak tetapi ada juga cadangan aktiviti lanjutan disertakan.

Me belum lagi betul-betul menggunakan buku ini sepenuhnya, hanya sekadar menyelak dan bercerita sedikit dengan my eldest boy, Hanafi.

Hanz’s : Sementara MPH tengan Member’s Sale ni, bolehlah dapatkan buku ni dengan diskaun 20%. Ada lagi penulisan buku kanak-kanak yang sangat menarik daripada penulis Malaysia yang me dah jumpa dalam bahasa Inggeris. Maybe next time, kita rembat pula 4 buku penulisan another Malaysian writers. Malaysian writers dah setanding dengan penulis antarabangsa.

Portrait Sketching, Translation, Storytelling,
Reading Tutorial, Arty-Crafty & Preloved Items
are available at TheHoneybunch Marketplace

July 4, 2010 - Posted by | Hanz's Products Reviews, Lifestyle on Parenting, Notes on EARLY CHILDHOOD EDUCATION, Notes on READING and BOOKS

5 Comments »

  1. nak gi cari ni. tq for the info 🙂

    Comment by adianiez AIDA | July 5, 2010 | Reply

  2. ok.. bolehla beli sementara ade discount ni. berminat gak nak tau isi kandungan dia.

    Comment by azzamoro | July 5, 2010 | Reply

  3. whoa …me baru terserempak dgn buku ni last saturday time hari usahawan kat skolah my dotertp time tu sesak sikit so xberpeluang nk belek2 apatah lg mmbeli…ecehh…alasan..hehexperasan plak tu karya wardina tp yg pasti sy tertarik dgn cover dia 😉

    Comment by Ummi Hanie | July 5, 2010 | Reply

  4. I managed to grab a signed copy 🙂Latest Entry:Forget Tarbush, let's go to the Satay Bar

    Comment by Hidayah Ismawi | July 5, 2010 | Reply

  5. kakyong pun ade baca bbrp blog yg review pasal buku ni.. memang teruja nak beli.. thanks for sharing hanz

    Comment by kakyong | July 5, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: