Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

Caca Marba oleh Hanz

Boleh tak kalau me menceceh macam-macam perkara kat sini? Nak kasi keluar apa yang terbuku dalam kepala ni biar kasi lega sikit..

Nak cerita yang mana dulu?

Ha, smalam hasil uji kaji nak buat protected posting tidak berhasil. Dah cantik dah meluahkan apa yang terbuku dalam hati kat posting tu tapi bila nak click supposed ada keluar password tapi tak menjadi. Hasil nak buat protected posting tak berhasil, pujuk hati dengan godek2 HTML nak buat drop down menu pun tak berhasil. Huhu..sedih..tapi takper tak putus asa nak cuba lagi atau maybe yang lain pulak. Tentang kejadian me pissed-off tu, dah settle dah. Satu kejadian, dah slow talk kat orang berkenaan suruh dia buckle-up performance. Ini berkait ngan opis. Satu lagi tu me settle ngan buat dono jer. Terus create thread lain.

And then macam pernah me mention new projek. Ada dua ni. Satu berkait ngan bloggers satu lagi bab2 bisnes. Itu pun nak kena buat projek paper ni…alaaaa..bukan projek paper canggih mana, just untuk me kasi organize sikit. Kasi tunjuk professionalisma.

Oh, seperkara lagi, nak kasi tahu, me sedang buka Group Buy amik order Bamboolite CD. Saper2 berminat, let me know. Nanti me up-kan kat blogshop. Best offer ni. Bamboolite CD ni pun banyak orang review bagus. Dan seperkara lagi nak kasi tahu, kalau u tengok me beli CD lagi janganlah pulak pelik dan questioning bab-bab potty train si Baby Hambali. Suka hatilah kalau me nak beli lagi CD ke tidak kan. Suka hatilah me nak potty train fully ker part time. Kita tahu kan setiap budak lain development nyer. Kalau your anak dah fully potty, baguslah!! Janganlah nak bandingkan dengan anak orang pulakkan. Anak me pandai membaca both BM and English mengalahkan budak Darjah 3, ada me kecoh dengan bangganya? Bab-bab parenting ni silalah berhemah sikit kalau nak bertanya sekali pun, okay.

Next!!

My friend haritu ada pass to me few baby items and mother’s items, requesting from me to jual on behalf of her. My friend ni ada baby kecil somemore, bulan August ni diaorang satu family, nak balik kampung hubby nun jauh di negara omputih. Dua bulan dia takder kat Mesia. Ada cloth diaper, baru dan preloved, ada baju maternity dan ada jugak Mama Patch Ring Sling. Me tak terambil-ambil lagi foto.Me usahakan weekend ni untuk upload kat blogshop. Nanti korang tengoklah yer. Memang harga my friend letak sangat rendah.Me pun ada few more preloved books to let go as well. Nanti me sekalikan yer.

Another thing me sekarang tengah layan cerita Vampire Diaries. Tapi agak kecewa sebab cerita buku tak sama macam kat TV-lah..Sekarang ni dah nak habis buku 2. Tunggu buku 3 & 4. Hemmm…nak simpan ker nak let go buku-buku Vampire Diaries ni? Me ni jenis, kalau buku cerita tak menepati citarasa, me tak suka nak simpan. Ataupun buku yang dah terlalu lama dan tak berusik me lagi suka nak let-go, kasi pass ilmu kat orang lain pulak.

Apa lagi nak dicecehkan? Itu saja jelah kut…Fuh, lega!!! Bolehlah sekali sekala buat cenggini tapi takut korang pulak bosan ngan me baca my caca-marba.

Hanz’s : Eih, korang dah lunch? Saper tengok final showdown malam tadi?

Portrait Sketching, Translation, Storytelling,
Reading Tutorial, Arty-Crafty & Preloved Items
are available at TheHoneybunch Marketplace
Advertisements

July 15, 2010 - Posted by | Hanz on Random Matters

19 Comments »

  1. halu sis.. nape mcm moody je ni..saba ye..lama dh tak jenguk sis kat sini..hrp semua nya ok 😉

    Comment by Farra Dhelina | July 15, 2010 | Reply

  2. hmmm minat la ur drop down menu bar tu..nk edit coding ni yg maleh ni..berpino nk mencari.klu terror xpela sekelip mata je yek..hiks:peh xberkaitan n3 pn komen..hehe..

    Comment by [-suziey-] | July 15, 2010 | Reply

  3. me nak baca protected seklai dah tak wujudbley ajaaaaaaHanz next next order la ai join kakakaka

    Comment by Fid | July 15, 2010 | Reply

  4. i rase tak pernah lagik baca entry u menceceh camni hanz hehehe. jgn mara ek!!

    Comment by Elyn | July 15, 2010 | Reply

  5. hehe betul sekali sekala luah perasaan cute je. tak kasar pun sis marah.. alaaaa, lupe showdown smlm..! tgk selasa final lupe.

    Comment by fathinz md nor | July 15, 2010 | Reply

  6. heheheh takdela caca marba sangat.. tapi terasa macam oh, selalu bukan begini. Hehehehheheheh

    Comment by ummikhayra | July 15, 2010 | Reply

  7. baby stuff tu cepat2 upload gmbo kaknnti boleh ayu pilih2.hihiihh..x sempat tgk showdown..bershowdown dgn si zahraa' jerlah kat bilik.

    Comment by Sidratul Muntaha | July 15, 2010 | Reply

  8. Farra : saje2 lepas tensen..huhu..eih jangan lupa join giveaway..Suziey : itulah wish kalu terer..tapi takper jangan give upFid : Muleh..kalu me dapat next baby..ahaks! camno nak buat posting rahsia aa??Elyn : Sekali sekala lepas geramFathinz : Gi tengok kat TV8..happening you! :)Nini : hehehe..Ayu : Zahraa boley lah jadi B-Girl lepas ni..gi berguru ngan Alam..hehehe…Baby items tu nanti sat aaaa…

    Comment by Hanz | July 15, 2010 | Reply

  9. salam..i read pasal group buy kat diaperasia tu tapi xboleh nak comment since the admin tak approve lagi =) so, boleh ke kalau nak join? i'm planning to buy 2-3pcs plus other accessories..if still open, i'll email you the details later okay..thx!!!p/s:any offer on the accessories eg. bamboo booster, wipes etc???

    Comment by asma'hatta | July 15, 2010 | Reply

  10. Hi asma'hatta…newbies kat DS forum ya? Welcome aboard! Be careful mingling with cloth-mamas there coz u might get addicted with CDs! Hehehe…anyway, thumbs up for u on cd-ing your baby…Boleh..just email me..Other accessories offer 10% off, provided total order CD accessories more than 3. Tapi ikut pada latest updates current order dah lebih dari 3 unit. Nanti email kat thehoneybunch at gmail dot com.

    Comment by Hanz | July 15, 2010 | Reply

  11. Yup..newbies =) Tak sampai sebulan pon lagi my son guna CD. baca forum tu je dah buat rasa addicted. inikan pula kalau dah diapprove nanti.hehe. tapi kena tahan la coz i'm still a student..cannot spend lebih2 laa..hehe..k..i'll email to you soon..rambang mata nak pilih!!

    Comment by asma'hatta | July 15, 2010 | Reply

  12. haaaa,..Hanz tengah suam2 ya..takpe, sabor..sabor. biasa la tu, keadaan sekeliling yg kita tak dpt nak kontrol kan.

    Comment by Nia | July 15, 2010 | Reply

  13. Nia : Suam tapkper lagi, kan?Asmaa : Sambung kat email ya! 🙂

    Comment by Hanz | July 16, 2010 | Reply

  14. oh hanz…best jugak skali skala hanz tulis mcm ni hehe.i pon blum berjaya potty train ibrhm (and stillllll addicted to cd.) kalau u ada tips nak potty train nanti share ya!

    Comment by maryaaa | July 16, 2010 | Reply

  15. Oh, tak tahannya… menceceh2 pun ada sampai 1 perenggan pasal "kawanyou" tu. aih, malunya… keluar cerita mak nenek semua, tak pasal2……. heheheeHanz, I think I'll help you out by writing down the descriptions of the preloved stuf, and send to u some pics yang i sempat ambik dulu. Tapi ye lah, i pun tgh kelam-kabut ni… Will e-mail you soon!

    Comment by Cloth Diaper Malaysia | July 16, 2010 | Reply

  16. Maryaaa : Only CD-addicted mama sajer memahami diriku…ekekekeke..Farhana : Hehe, satu perenggan..hehehe..kalu menceceh sesedap jari-jemari…takper nanti me buat..kalu me focus, boleh cepat esok pun dah sabtu..

    Comment by Hanz | July 16, 2010 | Reply

  17. tarik napaasssssssssssssss

    Comment by Jiji | July 16, 2010 | Reply

  18. ada jugak orang complaint pasal anak orang lain hehehe..sukati mak dia la nak beli apa untuk anaknya..:Pala hanz… gatal tangan jea dengar bab Cd nie tapi kene sabar sebab stok utk CD dibekukan sementara waktu hehehepss: sesekali membebel dan meluahkan perasaan memang best

    Comment by nadnye | July 21, 2010 | Reply

  19. Nad, me have to! Since most pockets dah letgo..beralih ker fitted for nighttime..

    Comment by Hanz | July 21, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: