Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

Siapa berminat nak attend chit-chat Cloth Diapering?

STICKY MODE till 25th July, 2010

Me ada satu passion. Selain suka chameleon dan bercita-cita nak bela chameleon, me juga suka Cloth Diaper. Memanglah bukan me yang pakai, tapi suka tengok my Baby Hambali yang pakai. Me rajin basuh, belek-belek, masukkan insert dalam poket, rajin mengushar CD, rajin buat self-research, rajin jawab soalan pasal CD dan tidak dilupakan rajin juga membeli.

Oleh sebab itu, me rasa sudah tiba masanya me nak buat meet-up, ala2 get-together, macam sembang-sembang tu kan untuk semua peminat CD! Eh, bukan peminat CD sajer, yang penting pada sesiapa yang mahu tahu lebih lanjut pasal CD, segalanyer tentang DUNIA CD-ing, mari kita sama2 kemukakan pada Hanz! Eih, Hanz itu bukan me ker?

Why nak buat ni?

Out out my passion, out of my concern & simply sharing! Ooopsss..gini ceritanyer…me receive quite of numbers Qs dalam email, FB, face-to-face dan segala bentuk soalan pasal CD-ing ni. Tak semua orang boleh jadi macam Hanz, gi berguru CD sendiri jer! (Perasanlah tu!) No..itu memang kenyataan sebenarnyer coz itulah me, my character, kalu me minat pasal sesuatu, me akan go all out cari ilmu sebanyak dan sebaik mungkin. (Eih, ni nak cerita pasal aper ni?)

Anyway, me sangat-sangat memahami tentang sesetengah ibu-ibu di luar sana, ada yang berhajat nak ber-CD tapi tak tahu bagaimana dan dengan saper nak rujuk. Nak rujuk dengan penjual CD? Ada penjual CD yang sangat berhemah dan sangat membantu dan ada juga yang bo-layan jer. Betul tak? Ada tu pula sekadar nak jual produk dia jer. Tapi dalam DUNIA CD ni sebenarnya luas. Banyak yang boleh dipelajari (macam kat sekolahlah pulak!) dan sebenarnya banyak kebaikan dan kelebihan kita boleh dapat dalam ber-CD ni. Cuma nak kena tahu caranya. (Eh, Hanz nak kongsi tips ker?) Dan, sebenarnya tak susah mana pun ber-CD ni.

Dah ramai kengkawan yang menggalakkan me buat chit-chat ala2 workshop ni dan ada yang dah beritahu nak attend. So, why not?

So, how about U? Berminat? Me bukan nak jual mana2 brand CD tau, just me akan bawa few collections untuk contoh, me buat nota sempoi sambil kita sembang-sembang dan kunyah biskut.

Kalu berminat, tinggalkan tanda minat tu kat entry ni ya. PLEASE tinggalkan email address, senang me nak further contact. Bolehlah jugak kasi tahu apa yang akan dijangka dan expectation dalam chit-chat ni, so boleh me prepare. Kalau ada banyak soalan lagi bagus, just kasi tahu,ok? Maybe small fee akan chargeable just nak cover modal air liur Hanz, nota sempoi dan sewa tempat. Cepat tau! Kasi tahu kat kengkawan jugak. Akan dibuat sebelum bulan Ramadhan…insyaAllah…
MUCHAS GRACIAS!

Portrait Sketching, Translation, Storytelling,
Reading Tutorial, Arty-Crafty & Preloved Items
are available at TheHoneybunch Marketplace
Advertisements

July 22, 2010 - Posted by | Adore CLOTH DIAPERING, Hanz in Meet-Gather, Hanz's Tips, Lifestyle on Green Living

10 Comments »

  1. minat jugak..tapi buat kat mane yer nanti..kita x ley gi jauh2..dah x lama nak 'meletop' ni..hihihimemang minat nak ber CD untuk baby nanti..

    Comment by deena awanis | July 21, 2010 | Reply

  2. Deena..memang nak buat dalam masa terdekat ni kalu boleh before bulan puasa. Dekat Puchong….

    Comment by Hanz | July 21, 2010 | Reply

  3. nak tahu jugak boleh? hehe

    Comment by Farah | July 21, 2010 | Reply

  4. gud idea hanz, saya berminat tapi bergantung kpd masa & tpt. mmg we (mothers) need sincere chit chat about CD barulah dpt fakta sebenar & menyeluruh. setuju dunia CD ni luas bukan sekdr pocket, pocket, pocket…. 😉

    Comment by nelcyndana | July 21, 2010 | Reply

  5. kak, kalau date sesuai kita menyokong.. suke suke. fathinzcantique at gmail dot com

    Comment by fathinz md nor | July 22, 2010 | Reply

  6. cont forget me..norazariah@gmail.com.

    Comment by azzamoro | July 22, 2010 | Reply

  7. interesting… aku rasa perlua ada orang brain wash aku laa… sebab utama aku tak pakai CD ( malas mencuci!)

    Comment by Jiji | July 22, 2010 | Reply

  8. hanz, count me in… insyaallah, kalau date tu tak clash dengan aktiviti lain, bisa saja… :)ninikhairul@gmail.com

    Comment by ummikhayra | July 22, 2010 | Reply

  9. Ramai kawan saya di pejabat membeli CD dengan penjual yang hanya mahu untung je.

    Comment by AlongAzrina | July 22, 2010 | Reply

  10. Menarik nih, mcm nak join (^_^). afizahrahman@gmail.com

    Comment by fiza | July 23, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: