Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

Muka cantik


Malam tadi sementara tunggu hubs siapkan notebook baru, me tertengok movie kat 8TV lakonan Charlize Theron. Sepanjang movie ni boleh terlupa yang berlakon tu Charlize Theron. Muka familiar dan me asyik sesangat tengok wajah dia yang cantik sangat ni..simple plain tapi tetap menggoda dan menawan..ralitlah mata me merenung.
Movie pasal sexual harassment satu isu yang sangat taboo pada kebanyakan orang. Tajuk movie North Country..not bad…cerita pergolakan pekerja wanita di lombong satu kawasan yang memang itu kira main income penduduk kat situ. Si Charlize Theron yang berlakon watak Josey bangkit setelah asyik di-harass sexually oleh male colleague dier. Bagus movie ni. Reminds me the good old days biler me aktif kat AWAM, satu NGO yang giat memperjuangkan hak-hak wanita.
Off-topik sikit…

Me dengan mereka yang satu ketika dulu di AWAM. Masa ni kami tengah hold annual Committee Meeting, untuk dua hari kami berkampung kat De Palma Sepang.Year 2003.


International Women’s Day year 2003 punyer celebration. Gantung banner AWAM kat Waterfront Kuching.


Me yang sempat berposing masa gantung mock clothesline ni. Kat clothesline ni kami akan gantung gambar dan keratan suratkhabar kes-kes penderaan kanak-kanak, kes rogol wanita dan kanak-kanak, statistik dan kata-kata perjuangan dan sebagainya. Me masa ni masih lagi dalam ‘Honeymoon Period’ ekekeke..seksa weii, nak berpisah seminggu ngan Cik Abang, siap nangis-nangis rindu bila malam menjelang…

Me tengah sampaikan my module dalam kumpulan kami yang disasarkan khusus untuk golongan belia wanita. Masa ni my topik, ‘Date Rape’, pembentangan dibuat pada siswi Unimas, Sarawak. Geng 3R, WAO pun involve masa celebration ni & kami selalu joint-venture ngan 3R untuk buat workshop sebegini.

Semua tu dalam kenangan..

Portrait Sketching, Translation, Storytelling,
Reading Tutorial, Arty-Crafty & Preloved Items
are available at TheHoneybunch Marketplace
Advertisements

August 5, 2010 - Posted by | Hanz's Products Reviews, Lifestyle on Beauty and Feminity

5 Comments »

  1. suka juga tgk movie charlize theron..hidup wanita!

    Comment by Lin | August 5, 2010 | Reply

  2. i pon pernah tgk muvi tu, mmg best citer tu. kesian kan masa mula2 dia nak figh or her right tu, xde sape tolong.even pompuan2 lain kat situ pon xmo tolong dia.

    Comment by yatie chomeyl | August 5, 2010 | Reply

  3. dpt tgk sikit je cite ni sbb wafiq duk kacau!! haih

    Comment by Elyn | August 5, 2010 | Reply

  4. mcm best je cerita tu. lama dah knur tak tengok tv biasa. dah Tini dan Fizah asyik nak tengok PHDC je hr2. huhu

    Comment by transformed housewife | August 5, 2010 | Reply

  5. Lin : Oh, cantik mesti kiter suker pastu lakonan mantop..lagilah kan..Yatie : Itulah aper ra pompuan yang lain2 tu, hubs pun angin jer tengok gelagat pompuan2 lain tu..Elyn : Gi cari DVD, kot2 ader..me pun tak tengok dari mula…K.Nur : Movie ni start tengah malam, anak2 pun dah tidur..kalu idak macam K.Nur-lah, anak2 conquer TV.. 🙂

    Comment by Hanz | August 6, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: