Charm Chameleon Chatterbox

Backup Blog

Cloth Diaper paling mahal pernah kubeli

Ini entri poyo.

Sila abaikan kepoyoan ku itewz tapi sebaliknya
nikmatilah pemandangan yang mengasyikkan ini…..

Pemandangan belakang CD

Pemandangan hadapan CD

Pemandangan di dalam CD

Cloth Diaper ni selamat tiba dipangkuanku 20 minit yang lalu, ditempah khas daripada obersea. Jenis AIO, maksudnya pakai macam pempers pakai buanglah, takyah masukkan insert bagai, bezanya tak buanglah selepas dipakai dengan jayanya oleh anakandaku, Hambali. Oh, tak tahan tengok kecomelan sulaman tiga ekor muka kucing tu dan kelembutan dan kegebuan CD ni…Rega CD termasuk kos penghantaran, menghampiri angka RM 140 tunai.

Hanz’s : Orang lain sibuk cari baju raya tapi mama Hambali dah bekalkan CD raya untuk si-Hambali.
Mama Hambali,”Adik, pakai CD ni dari hari raya pertama sampai hari raya ketiga, tau!”
ekekekekeke

Sengal! ;P

Advertisements

August 23, 2010 - Posted by | Adore CLOTH DIAPERING, Hanz's Collectibles and Hobbies, Lifestyle on Parenting

22 Comments »

  1. hehehe…Cd raya pun ada maa….

    Comment by isabelle | August 23, 2010 | Reply

  2. yana haritu beli 2pcs cd.. pestu siap niat nak beli byk..padahal tak bg pakai kat anak hari2 pun.. tak sempat la hanz..next bby boley kot nak train slalu

    Comment by ¥ α Ŋ α Đ z µ £ | August 23, 2010 | Reply

  3. Hanz!!This dipe is seriously so adorable..worth for money!!

    Comment by Sheena | August 23, 2010 | Reply

  4. mahal pun takpa janji selesa, akak tengok pun nampak lembut n gebu ja…gambar kucing kat montot mmg cute..hehehe

    Comment by MAMASYAZA | August 23, 2010 | Reply

  5. wahhhhhhhhhhhmahalnyatapi aahla nampak selesa

    Comment by BABY(MAMA AMANA&ARIEF) | August 23, 2010 | Reply

  6. hehehe nampak pon luxury…haihh berCD raya la nampaknye hambali yer.by the way..i dah takleh nak gtalk skang..apapehal i email u ek..ade nak tanye pasal one brand ni la..i nengok harga die murah..nak tahu ur opinion.

    Comment by Farah | August 23, 2010 | Reply

  7. nie memang betul CD addicted.. cd raya gitew…tapi comel

    Comment by nadnye | August 23, 2010 | Reply

  8. peminat tegar la akk ni..hiks..siap ada utk raya punya tuu..hehe

    Comment by Farra Dhelina | August 23, 2010 | Reply

  9. Belle : CD pun nak beraya…Yana : oh..pakai part-time lah..Sheena : Nice to c u here, dear. Yes, very 'gebu' :)Baby : ekekekek…maknyer pulak teringin nak pakaiFarah : Ok, will do..Nad : kucing adalah antara feveret hambali..itulah diernyer..ngee..Farra : Raya setahun sekali, deh! 🙂

    Comment by Hanz | August 23, 2010 | Reply

  10. it does look luxury.. chomel kucing2 tu..

    Comment by Rozy | August 23, 2010 | Reply

  11. wah…sungguh gebu…siap ada embroidery kittens lagik… mmg mahal, rekod stakat ni yg am penah beli 110 je kot….2 tahun lebih dulu utk BB minkee… pastu sayang nk pakai..boleh gitu? sbb gebu sgt… p/s: nk tanya la, camner ekk kalo nk bgtau kat nursery handle CD nih..nk suruh basuh mesti diorg xnak..kalo balik baru basuh nnt xbest plak..bau n stain..camner yer?

    Comment by Am | August 23, 2010 | Reply

  12. bertuah Baby boy Hambalimahaii ooo dia punya CD kehkehkehkehHanzin future serious kalau i asyik kacau u tanya bab CD jgn marah tauuuuu

    Comment by Fid | August 23, 2010 | Reply

  13. ewaaahhhh…… shopping CD raya! hehe. kenapa tak mintak custom made chameleon?? *bagi idea bernas*

    Comment by Cloth Diaper Malaysia | August 23, 2010 | Reply

  14. mmg nmpk mahai…cumil meow2 itu…kena hempap dgn bom-bom hambali la ye…;p

    Comment by Ummi Hanie | August 23, 2010 | Reply

  15. Membazirnye.. wat sedekah masjid lg bagus

    Comment by zatie_izzati | August 24, 2010 | Reply

  16. memang cute cd tu, bila beli cd mahal memang rasa berbaloi sangat.. sebab tahan lama dan puas hati bila pakai.

    Comment by Wan Anie | August 24, 2010 | Reply

  17. Rozy : Skali-skala…Am : Dear, ader i share pasal ni..pls look under topic header cloth diapering ya…Fid : Kacaulah Fid..& rajin2 ler nengok my old entries pasai CD…Farhana : Originally, memang nak buat chameleon..ada pattern tu, tapi hu, mahai..it will be up to RM200 plus nanti….Hanie : malam tadi dier dah bawak cd tu ke hulu ke hilir…Zatie_izzati : membazir ker? benda yang untuk dipakai membazir ker? awal2 lagi dah kasi tau ini entry poyo.. ;PWan : workmanship tu yg kiter hargai..buatan kemas & performance-wise dah direview bagus..& benda ni ada market value in case nak resell (ehem!) atau nak pass-over kat baby lain (ehem)

    Comment by Hanz | August 24, 2010 | Reply

  18. kelasss u , siiap ada CD raya lagi hehe

    Comment by yatie chomeyl | August 24, 2010 | Reply

  19. Salam.. Dalam Islam, harta kita yg sebenar adalah apa yg kita makan, apa yg kita naik/ guna n apa yg kita pakai.. Justeru cd termasuk dalam apa yg kita pakai (anak kita pakai!).. Selagi kita guna/ pakai benda tu ia adalah tidak membazir!! Apapun, tepuk dada tanya poket.. Ukur baju di badan sendiri.. hehe.. Just my opinion la :)p/s: Maknanya kalau ada byk sgt kereta, byk sgt pakaian, byk sgt kasut tp tak dikira harta kita mana yg kita tak pakai tu (dan mgkin ada org lain yg lebih berhak ke atasnya!!)

    Comment by Kaklong Nuzula | August 25, 2010 | Reply

  20. Yatie : lepas ni gi sale cari baju raya..ngee..Kaklong Nuzula : Thanks for sharing sis. I really appreciate it very much.

    Comment by Hanz | August 25, 2010 | Reply

  21. wahhh CD raya! hehe tapi mmg cantik! esp part embroidery kittens tu, unique! (agaknya mahal sbb mark up tang situ kot?) hehe 🙂

    Comment by p!nkerton | August 25, 2010 | Reply

  22. Pikerton, setiap embroidery yanga available ada different charge, bergantung pada ketebalan & jumlah warna yang diguna…cd sahaja harga sudah fix, embroidery tu yang kiter optional..

    Comment by Hanz | August 25, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: